divendres, 10 de setembre del 2010

XIX TROFEU RAFEL CARPINELL DE FOTOGRAFIA TEMA CALELLA

El dilluns 6 de setembre va tenir lloc, al local social, el veredicte del 19è Trofeu Rafel Carpinell de Fotografia tema Calella. El jurat qualificador format per Kiku Serra, artista pintor i autor del trofeu d’aquest any, Raül Drechsel, reconegut fotògraf d’Arenys de Mar i Santiago Marrè, President d’Honor de FFC, i que actuava en substitució de Jordi Amat que per problemes de darrera hora no va poder acompanyar-nos, després de valorar les 60 obres dels 25 autors participants -el mateix número de fotografies i concursants de l’any passat-, varen acordar emetre el següent veredicte:

Trofeu d’Honor, JAUME FOREST (fotografia d’un detall del aparell difusor de llum del Far de Calella) segon premi QUIM BOTEY (una panoràmica de la zona de la Roca Grossa)

tercer premi JOAN MARIA ARENAZA (una vista nocturna del Far i la corba de la carretera)

Agraïm al jurat el temps que han dedicat a aquesta labor, sempre complicada, d’atorgar premis. Igualment agraïm la participació de tots els concursants i felicitem especialment als guanyadors. Enhorabona!

Entre els assistents van haver-hi comentaris ben diferenciats en relació a les obres presentades aquest any i en altres edicions del trofeu, i si una cosa està clara es que cada vegada sembla més difícil, pels fotògrafs de la nostra ciutat, trobar un tema “nou i diferent” que s’aparti dels ja molt vistos, podríem dir-ne “clàssics”, que any darrera any, entren en competició. Tampoc els veredictes trenquen cap llança per afavorir imatges més atrevides i que potser retraten Calella en un sentit més crític, o si més no, les obres amb un renovat interès per les tècniques creatives, que estan a l’abast de tothom que vulgui aportar quelcom de diferent al tema. Si be el Carpinell es un concurs “popular”, aquesta era la idea d’en Rafel i que hem fet nostra des de FFC, no per això s’ha de convertir en “rutinari”.

L’any vinent, que celebrarem la 20ena edició d’aquest Trofeu, potser seria l’hora de modificar d’alguna manera les bases perquè, encara que només fos per aquest 20è aniversari, tinguéssim una versió diferent i més actualitzada del que representa Calella tan a nivell de paisatges urbans, activitats culturals i també, perquè no, gent coneguda i popular.

Serà qüestió de plantejar-s’ho.

JM Colomer Mir (FFC)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Revisem tots els comentaris abans de la seva publicació, disculpa doncs el temps d'espera.